Verslag van de Tocht 9-5-2015 en 21-5-2016

Een verslag van de organisatie door Frits van der Kolk
Veluwe-Vallei SkeelerTocht 9-5-2015.

De 3e editie van de Veluwe Vallei Skeelertocht werd dit jaar niet geplaagd door regen. na een Half jaar voorbereidingen was het dan zover, de laatste 10 dagen waren voor de organisatie erg druk maar alles was toch op tijd geregekd. Maar de weersverwachtingen gaven nu niet bepaald rust, en lang zag het er naar uit dat het de zaterdag weer zou regenen en de dagen ervoor en erna juist beter zouden zijn.

Uiteindelijk moesten Piet en de weersites hun verwachting bijstellen en werd het het een dag met eerst bewolking en later best veel zon. Echt een dag om buiten te zijn! Er stond nog wel een stevig windje, wat nogg wel enkele skeeleraars heeft doen besluiten om maar niet te komen. Deelnemers kwamen soms van ver buiten de regio, bijvoorbeeld uit Amsterdam.

Waarschijnlijk was de stevige wind wel de reden dat er niet veel rijders Route 3 “Binnenveld-De Kraats” hebben gereden, op deze route waar er lange stukken van soms 4.5 km pal tegen de wind in gereden moest worden, er zijn hier 13 rijders langs gekomen. Die mogen extra trots zijn op deze prestatie.

De deelnemers hadden het natuurlijk wel even over de wind, maar dan komen er toch heel veel positieve reacties: ze waren zeer tevreden over de organisatie, de routes waren goed uit gezet en het waren mooie routes met veel afwisseling. Op de verzorgingposten, werden ze ook goed in de watten gelegd. hier konden de Skeeleraars wat eten en/of te drinken krijgen. Er waren krentenbollen, Bananen en Extran te verkrijgen, tevens kon ook even gerust worden en er werd bij gepraat. Je denkt nu, van wat moet er nu bij gepraat worden, maar soms treffen Skeeleraars elkaar onderweg en rijden met elkaar op omdat ze het zelfde tempo rijden, zo komt het voor dat er 2 onbekenden een leuke tocht met elkaar rijden.

De Veluwe-Vallei SkeelerTocht heeft 4 routes met een totale lengte van 111 km, deelnemers konden zelf combineren met de verschillende routes, ook kon er 1 route gereden worden, routes 1 en 3 liggen ten zuiden van Ede in het Vallei gebied, routes 2 en 4 liggen ten noorden van Ede, in het Veluwe gebied.

Voor de Jeugdige deelnemers was er 2 keer een kidstoer georganiseerd met een lengte van 5 km, wat als positief werd ervaren door de deelnemers. Er werd ook een korte route gereden met jeugdige Skeeleraars met wat meer ervaring, dit onder begeleiding van volwassen/ervaren clubleden, dit gaan we volgend jaar zeker weer doen.

Er hebben in totaal 74 skeeleraars aan de tocht deel genomen, Route 1: 48 doorkomsten, Route 2: 56 doorkomsten, Route 3: 13 doorkomsten, en Route 4: 30 doorkomsten. In totaal werd er door de skeeleraars 3647 km gereden.

We mogen als organisatie terug kijken op een geslaagd dag, zonder ongelukken, met goed weer en deelnemers die moe maar met tevreden gevoel naar huis gingen met veel positieve reactie.

Deze dag was niet mogelijk geweest, zonder de vele vrijwilligers, uitzetters en vrijwilligers op de posten, kantinemedewerkers, begeleiders Jeugd en EHBOers, we zijn iedereen daar zeer dankbaar voor en hopen volgens jaar weer een beroep deze vrijwilligers te kunnen doen in wat voor vorm dan ook.

Ook zijn we de Sponsoren erg dankbaar voor hun steun, een niet nader te noemen groenteboer uit Veenendaal, Kelderman Bouw uit Ede, een bakkerij die ook niet genoemd wil worden en FrieslandCampina Riedel BV.

Ook bedankt , Fam Boender de hoek Goorsteeg/krommesteeg, de zorgboerderij de Hooilanden aan de Slagsteeg, en de Fam v d Ka aan het Singlerpad in Barneveld, en bouwbedrijf Kelderman aan de Zuiderkade, waar we de verzorgingsposten mochten opbouwen bedankt voor de gastvrijheid. Ook het bestuur van de EIJV bedankt voor het vertrouwen en de ondersteuning en meedenken.

De fotos komen o.a. van de reportage van Evelien Korlaar

verslag Veluwe-Vallei Skeeler Tocht 21-5-2016

nieuwsoverzicht

Algemeen Nieuws: Geslaagde Veluwe Vallei skeelertocht
(21-05-2016, door: Ronald Visschers)
Geslaagde Veluwe Vallei skeelertocht

Afgelopen zaterdag werd voor de 4e keer de Veluwe Vallei Skeelertocht georganiseerd door de Edese IJsvereniging (EIJV). Een toertocht die de skeeleraars vanaf het clubgebouw van de EIJV aan de Langekampweg 6 in Ede langs de mooiste plekjes van de Veluwe Vallei leidt. Het prachtige weer zorgde voor veel enthousiaste reacties en een record aantal deelnemers.

Liefst 83 rijders hebben in totaal bijna 4500 kilometer rondom Ede geskeelerd. De deelnemers kwamen uit heel Nederland, waaronder rijders uit Friesland, Zeeland en Rotterdam. Ze konden kiezen uit 4 verschillende routes die varieerden in omvang van 17 tot 39 km. Ook was het mogelijk om routes te combineren, waar ook veelvuldig gebruik van is gemaakt. Op die manier kon in totaal maar liefst 111 km gereden worden tijdens deze toertocht. Een enkeling heeft dit ook gedaan. De Veluwe Vallei Skeelertocht is een van de weinige skeelertochten die nog georganiseerd wordt in Nederland, elk jaar vallen er helaas weer tochten af. De organisatie kreeg veel complimenten van de deelnemers over de route, het asfalt en de verzorging onderweg.

Genieten van het mooie weer
Gemma Boeijen uit Oss was één van de ervaren skeeleraars die mee deed. Samen met 5 andere leden van SCOSS uit Oss heeft ze verschillende routes geskeelerd. Gemma was zeer enthousiast, met name over de verzorgingsposten onderweg: “Met een banaan, krentenbol en vers drinken konden wij er weer tegenaan! Uiteindelijk na een lang stuk met heel veel tegenwind en weer terug met (gelukkig) wind weer in de rug, hebben we even heerlijk met zijn viertjes op een bankje gezeten en genoten van het mooie weer. Weer bij het clubgebouw van de vereniging aangekomen bleek dat we er 49.2 km op hadden zitten… maar 50 km vonden we toch beter klinken dus hebben we op de baan nog twee rondjes extra gereden! We hadden nog nooit zover gereden, dus we waren zeker trots op onze prestatie en hebben er geen spijt van gehad om naar Ede te komen”.

De deelnemers van Scoss zijn klaar en genieten nog even na voor het clubhuis

Mooie routes
Wouter Bouwman en Gerrit van het Ende uit Nijkerk waren ook erg te spreken over de uitgezette routes. In de ochtend hebben zij samen met enkele jeugdleden van de SSV uit Nijkerk een kortere ronde geskeelerd in het gebied ten noorden van Ede. Gerrit: “ SSV doet vaker met jeugdleden mee aan verschillende toertochten in Nederland. Aan het begin van het seizoen maken we een overzichtje en kiezen we welke toertochten leuk zijn om te rijden. Deze tocht viel op door de mooie route door landelijk gebied.” In de middag hebben ze samen, zonder de jeugdleden, de langste ronde gedaan, maar dat viel door de harde wind toch wat tegen. Het laatste stuk hadden ze vol de wind van voren, waardoor de tocht wat langer duurde dan gepland. Mede dankzij de goede verzorging op de posten, gingen de heren goed gemutst weer naar huis met dik 60 kilometer in de benen.

Wouter en Gerrit hebben een heerlijke dag

Eerste keer
Dat je geen ervaren skeeleraar hoeft te zijn om de tocht uit te rijden, bewezen Jeroen, Jasmijn en Niels Hiddink. Zij skeelerden voor het eerst mee in een toertocht. De kinderen skeeleren sinds twee seizoenen bij de EIJV, hun vader Jeroen trekt pas sinds 1 april van dit jaar de skeelers onder. Hij traint bij de beginnersgroep voor volwassenen op donderdagavond. Toch was dit voor hen geen belemmering om mee te doen. “We vonden het hartstikke leuk!” was hun enthousiaste reactie na afloop. De tocht is namelijk ook voor de wat minder ervaren skeeleraars prima te doen omdat deze is uitgezet op rustige wegen waar het asfalt er goed bij ligt.

de Familie Hiddink geniet van de mooie route (foto Jelle van Beek)

Beginnen met skeeleren?
De organisatie bedankt alle sponsoren en vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze geslaagde dag. Vind je het ook leuk om te gaan skeeleren? Op woensdagmiddag om 14.00 uur is de instuif voor pupillen tot ca. 14 jaar, voor volwassenen is er een beginnersgroep op donderdagavond 20.00 uur. Je kunt ook een keer mee rijden met de tourtochtgroep op maandagavond. Deze start om 19.00 uur vanaf het clubgebouw. Je mag altijd een keer vrijblijvend komen kijken. Meld je wel even aan via skeeleren@eijv.nl. En wie weet, doe je volgend jaar zelf wel mee aan de Veluwe Vallei Skeelertocht.

Meer informatie op http://www.eijv.nl

Plaats een reactie